Tankespind Vedrørende Bilforhandlere

Du forstår måske, at det er noget af en usædvanlig problemstilling, at blive anmodet om at meditere omkring et ganske tilfældigt tema som bilforhandlere. Robert Laursen var meget rundt på gulvet til at begynde med. Vi interviewede ikke Robert om noget specifikt i forhold til biler eller bilforhandlere. Vi spurgte blot der fandt sted i hans hoved, når det kom til de ting. Det er sundt rent helbredsmæssigt at lade sine ideer om en problemstilling vandre, og det er ganske grænsesprængende. Hvad tror du, at du ville have gjort, hvis vi havde taget fat i dig og bedt om dine betragtninger om bilforhandlere? Alle har et standpunkt og nogle tanker om enhver problemstilling, men det er sjældent, vi evner at lade betragtningerne passere formålsløst forbi.

At lede efter en person at tilspørge var uden tvivl det mindst besværlige til det her interview. Vi kunne have interviewet dig, din ægtemand eller hustru, hvis du altså har sådan en, eller et alt i alt vilkårligt menneske fra Færøerne. Siden det er tilfældet, at enhver, uden undtagelse besidder det, der skal til for at reflektere, kunne vi have interviewet hvem som helst, der er her i landet. Den her gang har vi bestemt os for at tage en snak med Robert, og høfligt anmodet ham om at spekulere omkring bilforhandlere. Nogle gange er det gudskelov slet ikke specielt anstrengende at skrive en artikel

Generelt skal der faktisk ikke mere end én tanke til for at starte på noget videre grubleri. Der var naturligvis ingen som helst forventning til store iagttagelser a la Hume eller en af de andre respekterede tænkere. Vi valgte temaet ?bilforhandlere? uden Robert i tankerne, så der er ikke noget at sige til, at Robert fandt det anstrengende at give os sin første tanke, men så blev det gudskelov betydeligt mindre problematisk.

Robert endte ud med, at fortælle, at hvis han selv var på jagt efter en ny bil, så ville han nok gøre det ved BN Biler. Dem har han god erfaring med, og det kan ofte være det vigtigste.

Dyb reflektion er rent faktisk slet ikke så møjsommelig en handling, som de fleste tænker. Der findes uden tivl masser af emner i hverdagen som vi kun ganske sjældent opdager, men når vi lader vores tanker gå der hen, sker det af og til, at vi får nogle utroligt medrivende indsigter. Der er godt med store tænkere derude, der har gjort sig vigtige tanker om vigtige emner. Det er ganske normalt, at os fra vesten, ender med at forbinde tankespind, med gamle mænd som overtænker det hele. Det er absolut ikke nødvendigt, at have en bachelor fra et stort accepteret universitet, for at sidde, og filosofere. At meditere betyder blot det, at tænke over et afgrænset emne. Enhver person dykker dybt ned i et emne på et tidspunkt i ugen ? sådan er vi bare indrettet.