Det er sjovt at lave mad. Madlavning er ikke længere bare noget, der skal overstås på kortest mulig tid. Der skal mere til i vore dage, for der er, i de seneste årtier, kommet mere og mere fokus på, hvad vi spiser, og at det skal smage godt. Men stadig er der simple opskrifter, der aldrig helt går af mode. Opskrifter, der bare holder, simpelthen fordi de smager godt og giver glimrende næring. Frøken Jensens kogebog studeres stadig, men det er langt fra alle opskrifterne, der holder i dag.
Et kogebogskoncept med årtier på bagen er karolines kogebog. Alle danskere kender konceptet, og en stor del af os har, på et eller andet tidspunkt, prøvet kræfter med en af de mange meget lette og overskuelige opskrifter fra karolines kogebog. Oprindeligt fandtes der slet ikke en kogebog fra Karoline, tilbage i tresserne, da konceptet tog sin begyndelse. Dengang var opskrifterne løsblade, som man fik, når man handlede i Brugsen. Dem kunne man sætte ind i et ringbind og samle på.
De første kogebøger
I 1972 kom den første kogebog, med titlen “Det bedste fra Karolines køkken”, og den bestod af en slags greatest hits fra de førnævnte løsblade. Men siden kom der flere bøger, og i dag kender vi alle til de gode principper bag karolines kogebog. Maden skal være let at lave, og det må ikke tage mere tid, end hvad man skønner, er rimeligt på en almindelig hverdag hos familien Danmark. Det er stadig ofte det, der googles på i dag, når den moderne familie skal have aftensmad på en helt almindelig tirsdag.
Karolines køkken hos Bog & Idé
Boghandleren har naturligvis karolines kogebog på hylderne. Hvis man ikke orker at besøge en af de mange fysiske butikker, så er bog-ide.dk en webshop med alle de skønne ting, man kan finde hos Bog & Idé. Hvis man alligevel skal bestille karolines kogebog hjem, så kan man jo passende tjekke beholdningen af viskelæder, kuglepenne, printerpapir og clips, for det kan man nemlig også købe her, og det er jo ærgerlige ting at stå og mangle.